Musik til bryllupsdansen – Band, Playliste eller DJ?

Musikken til dansen kan enten være den helt store post på budgettet eller en meget lille post. Ønsker I det helt store band med 2 forsangere, en rytmegruppe og blæsere, mellemløsningen med en trio eller kvartet, solomusikeren med rytmeboksen, en DJ med diskolys eller en Jukebox til at levere musikken efter brudevalsen? 

Det er vigtigt at gøre sig gode overvejelser, inden man booker musikken til dansen. 

Er rummet egnet til livemusik og dans?

Før man booker et band, skal man sørge for at vurdere om lokalet hvor der skal danses, er egnet til et band størrelsesmæssigt og akustisk?

Et band med trommer, bas, elguitar og keyboard fylder en del kvadratmeter, så hvis rummet er under 50 kvm, kan bandet hurtigt komme til at fylde over en tredjedel af lokalet, hvilket naturligvis begrænser pladsen til at danse på betydeligt.

Akustikken har en relativ stor betydning for, om det giver mening at have et liveband. Hvis det er et rum med hårde flader og uden tekstil, vil det ofte kunne blive et sandt lydhelvede både for jer, jeres gæster og for et band, da lyden typisk vil komme til at ”mudre” i lokalet. 

Hvilken type musik?

Skal det være et originalband med egne sange, et kopiband eller et jam-band? En DJ eller en jukeboks? En duo eller måske en solomusiker?

Der er et hav af muligheder og prisgrupper når det kommer til at vælge musik til dansen. Her er det oftest smag og behag samt budgettet der er tungen på vægtskålen.

Fordele ved bandet: I får fuld tryk på musikken, det er levende musik, og der er ofte en særlig interaktion og energi mellem band og bryllupsdeltagere, som man ikke får ved f.eks. DJ eller Jukeboks. Samtidig er mange bands også rigtig fleksible i forhold til ønsker fra publikum.

Fordele ved duo eller solomusiker: Lydniveauet kan holdes nede i et dæmpet niveau, god live interaktion mellem musiker(e) og bryllupsdeltagere, prisniveauet ligger typisk under 10.000 kr.

Fordele ved DJ’en er at man lettere kan begrænse lydniveauet i lokalet, prismæssigt ligger en DJ typisk under de 10.000 kr., de fleste DJ’s er gode til at læse publikums ønsker. 

Fordele ved jukeboksen: Dette er formentlig den billigste løsning på markedet og man kan for under 4000 kr. have musik hele natten, hvor gæsterne selv kan vælge de sange de ønsker ud fra kataloget. Man kan også tilpasse lydniveauet med en jukeboks, så det ikke bliver for højt.

Praktisk i forhold til musikken til dansen

Da et band eller DJ ofte skal bruge god tid til at sætte udstyr op og lave lyd inden musikken kan starte, er det vigtigt at huske på at der er sat tid af til opstilling. Specielt hvis det skal foregå i samme lokale som middagen, hvor der ofte skal ryddes og flyttes borde, før dansen kan starte. I nogen tilfælde er det muligt at få sat udstyr op inden middagen eller dagen før mod merbetaling. 

Ønsker I lys til dansegulvet? Det er ikke alle bands der medbringer scenelys eller danselys, så husk at undersøge dette før I booker, hvis I ønsker kulørte lamper og diskolys. De fleste bands har dog mulighed for at medtage lysudstyr mod merbetaling.

Bandets repertoire

De fleste partybands har typisk et grundrepertoire, som består af et stort udvalg af sange inden for en bred genre (typisk pop, rock, soul eller oldies), men kan af gode grunde ikke nå at indøve hele dit musikbibliotek inden de skal spille til jeres bryllupsfest. Er man i god tid, kan man med stor sandsynlighed få opfyldt specifikke sangønsker (inden for den genre bandet spiller i), men kommer I eller jeres gæster med ønsker på sange der ikke er i bandets grundrepertoire på selve dagen, er der mindre sandsynlighed for at det vil kunne lade sig gøre at opfylde disse.

Hvem spiller brudevalsen?

Sørg for at kontakte band eller pianist omkring brudevalsen. De fleste festmusikere og -bands vil kunne spille en version af brudevalsen, så ønsker I at få en live-version af brudevalsen, så spørg først om bandet/musikeren kan spille denne.

Book musik til dansen

Band til bryllup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *