Musik til vielse – Hvad vælger andre brudepar?

Det er meget normalt nu til dags, at der bookes en sanger/sangerinde, en musiker, et kor eller et strygerensemble til at fremføre en eller flere sange til vielsesceremonien. 

Her er det vigtigt at gøre sig overvejelser om hvilken musikalsk stil der ønskes, samt hvordan musikken skal ledsage ceremonien. Skal den eller de musikere der bookes spille med på fællessalmer? Hvilken/hvilke sange skal spilles? Skal musikken komme som en overraskelse eller skal den være med under hele ceremonien?

Priser på musik til vielse varierer alt efter hvilken løsning man vælger. Er der tale om en vennetjeneste eller booker man en professionel løsning?

Vielse i kirke

Ved kirkelig vielse: Husk altid at cleare det med kirken/præsten inden I booker ekstern musik til jeres vielse, da der desværre i nogen tilfælde kan være kirker/præster, der er modstandere af eller decideret ikke tillader brug af ‘utraditionel’ musik i kirkerummet. Under alle omstændigheder er kemien med præsten også utrolig vigtig for en vellykket vielse.

Hvis I booker pianist til vielsen i kirken, er det ofte en fordel, hvis kirken har et klaver eller flygel stående, men de fleste pianister har også mulighed for at medbringe el-piano – her er det blot vigtigt at der er strøm til rådighed.

Udendørs vielse

Ønsker I udendørs vielse, er det altid vigtigt at være rigtig godt forberedt og i tilfælde af dårligt vejr er det vigtigt at have en ‘plan B’ i baghånden som kan sættes i værk på selve dagen.

Det er også vigtigt at nævne, at de fleste musikere ikke sætter deres instrumenter op udendørs uden sikkerhed for at instrumenterne ikke bliver ramt af regn og fugt eller kraftigt sollys.

Husk også at hvis der skal bruges strøm i forbindelse med musik til den udendørs vielse, skal der være trukket sikre udendørs el-installationer.

Skal vielsen foregå i et åbent område uden akustik, kan det ofte være svært at høre hvad der bliver sagt. Det samme gælder også for musikken der nærmest kan forsvinde ud i den blå luft, hvis den ikke forstærkes. Det er derfor altid en god idé at have et PA-anlæg med mikrofon der kan forstærke lyden, så alle kan høre hvad der foregår.

Book musik til vielse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *