Hvor skal vielsen foregå?

Kirkebryllup, udendørs bryllup eller vielse på rådhus?

Der er rigtig mange der vælger den traditionelle løsning med en kirke eller rådhus, men nu til dags er flere der tænker kreativt og orkestrerer nogle mere personligt prægede vielser. 

Kirkebryllup

Nogle kirker/præster er meget large i forhold til indholdet i vielsen, mens andre er meget traditionsbundne og ikke er åbne over for den store nytænkning, så det er vigtigt at gøre det klart fra start, hvad man ønsker som brudepar, og dermed finde ud af om man har valgt den rigtige kirke/præst. 

Udendørs bryllup

Uanset om I ønsker en udendørs vielse på en strand, en eng, i en skov, i en park, på en havn eller på en vinmark, skal I altid huske at indhente den fornødne tilladelse til at benytte stedet til vielsen, men også at finde en præst eller anden fuldmægtig, der kan og vil varetage vielsen udenfor vante rammer. 

Der er selvfølgelig én meget væsentlig faktor, som man ikke skal sidde overhørig når det kommer til udendørs vielser: VEJRET!! Sørg altid for at være helgarderede, så I ikke står skuffede tilbage på dagen og ikke kan gennemføre vielsen i tilfælde af regn, storm, tordenvejr etc. Det er derfor altid en rigtig god idé at have en plan B i hånden, hvis vejrudsigten ikke lover for godt.

Skal I have musik med elektrisk forstærkning, lys eller andre strømbrugende apparater til jeres udendørs vielse, er det altid vigtigt at huske, at der skal etableres en sikker udendørs strøminstallation, der hvor vielsen skal foregå. Husk også overdækning/pavillon/telt i tilfælde af regn.

Vielse på rådhus

Det er altid muligt at blive viet på et rådhus. Mange vælger stadig denne løsning, og man kan sagtens gøre det til en smuk oplevelse, selvom det i manges øjne er en mindre romantisk og mere praktisk måde at blive gift på. Hør efter hvad der er muligt, der hvor I ønsker at blive viet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *